آشنایی کامل با لوازم پرداختکاری

مطالبی که در این صفحه معرفی لوازم پرداختکاری خواهید خواند

آشنایی کامل با لوازم پرداختکاری

لوازم پرداختکاری یکی از عملیات مهمی است که بر روی فلزات برش داده شده انجام می شود. لوازم پرداختکاری به سه صورت دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته و استفاده می شوند. برای پولیش سطوح صاف و هموار از دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک استفاده می شود. همچنین برای ظریف کاری در ابعاد بزرگتر از ابزارهای دستی استفاده می شود. نکات مربوط به پرداختکاری و تجهیزات مورد نیاز آن بسیار زیاد است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا بیشتر به مطالبی در خصوص عملیات پرداختکاری و لوازم پرداختکاری بپردازیم. منظور از عملیات پرداختکاری چیست؟ لوازم این صنعت کدامند؟ انواع لوازم پرداخت کاری کدامند؟ نحوه سفارش و خرید و فروش این تجهیزات به چه صورت است؟ باید بگوییم به تمامی این سوالات و سوالات مربوط به پرداختکاری را در ادامه این مقاله پاسخ خواهیم داد.

مطالب مرتبط

پرداخت کاری چیست؟

1 لوازم پرداختکاری
1 لوازم پرداختکاری

پرداختکاری اصطلاحی است عامیانه که برای پولیش و ایجاد تغییراتی در جهت صاف کردن و صیقل دادن فلزات به کار برده می شود. لوازم پرداختکاری نیز به تجهیزاتی گفته می شود که در انجام این عملیات مورد استفاده قرار می گیرند. نحوه استفاده درست از این لوازم برای از بین بردن ضایعات فلزات در این عملیات بسیار مهم است. ممکن است از قطعات سخت در صنایع مختلف استفاده های بسیاری شود. برای فرم دهی و صاف کردن آنها و همچنین برای از بین بردن ضایعات هنگام برش بایستی این قطعات پولیش شوند. بنابراین به عملی که با استفاده از ابزارهای مختلف برآمدگی و ضایعات فلزات از بین رفته و به آن ها فرم های مشخصی داده می شود را عملیات پرداخت کاری می گویند.

مسلما فرم دادن به فلزات و صیقل کردن آنها نیاز به استفاده از لوازم پرداخت کاری دارد. پولیش یا پرداخت کاری در صنایع بسیار امر مهمی است و بر کیفیت کار و هزینه دستمزد تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت. علاوه بر آن انجام این عملیات موجب می شود فلزات در برابر چسبندگی گرد و غبار و آلودگی ها نیز مقاوم تر شوند. پرداخت کاری با روش های مختلف انجام می شود که هر یک از این روش ها نیاز به لوازم خاصی دارند. در ادامه این مقاله مفصل به معرفی لوازم مربوط به پرداخت کاری خواهیم پرداخت.

پرداخت کاری فلزات با چه هدفی انجام می شود؟

پرداختکاری یکی از حرفه های صنعتی است که در بسیاری از صنایع یک نیاز اساسی برای نتیجه بهتر کار محسوب می شود. با استفاده از لوازم پرداختکاری می توان فلزات مختلف را در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار داد. بدون انجام این عملیات قطعا استفاده از لوازم مربوط به هر صنعت ممنوع خواهد بود. زیرا استفاده از فلزات و یا اجسام ناهموار و صیقل داده نشده منجر به تخریب کل دستگاه و به بار آوردن زیان های مالی شدید خواهد شد.

همچنین فلزی که با استفاده از پولیش صاف و صیقل داده می شود و آماده استفاده در صنایع است از استحکام بیشتری برخوردار می باشد. در این صورت مدت زمان بیشتری دستگاه و قطعه مورد نظر در اختیار صنایع مختلف خواهد بود.

استحکام قطعات فلزی در برابر ساییدگی به میزان پولیش و عملیات پرداخت کاری آن بستگی دارد. هر چه قطعه صیقلی تر باشد در برابر سایش مقاوم تر خواهد بود. البته ناگفته نماند صیقل و پولیش دادن هر قطعه تا میزان مشخصی مجاز می باشد.

انواع روش های پرداخت کاری و لوازم پرداختکاری

پرداخت کاری فلزات با چه هدفی انجام می شود؟
پرداخت کاری فلزات با چه هدفی انجام می شود؟

روش پرداخت کاری و استفاده از لوازم پرداختکاری بسته به نوع فلز و یا نوع جسم سنگی و یا چوبی تعیین خواهد شد. بنابراین عمل پرداخت کاری با توجه به نوع فلز یا بهتر است بگوییم نوع جسم متفاوت خواهد بود. انجام عملیات پولیش کاری بر روی هر یک از اجسام نیاز به استفاده از لوازم مخصوص خود دارد. بر این اساس انواع روش های پولیش کاری با توجه به نوع فلز و یا جسم را می توان به:

  • پرداخت کاری استیل
  • آهن
  • آلمینیوم
  • مس
  • برنج و نقره
  • چوب
  • سنگ
  • پلاستیک تقسیم کرد.

سختی هر یک از این فلزات با دیگر فلزات موجود متفاوت است. هر یک از اجسام نیز به نوعی پولیش نرم یا متوسط و یا به درجه سختی زیاد نیاز دارند. به عبارتی برای فرم دهی و یا سمباده کردن هر یک از آن ها به ابزار و لوازم پرداختکاری مخصوصی نیاز است. در ادامه به انواع لوازم و ابزار پرداخت کاری و ویژگی های هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

روش های پرداخت کاری

از روش های پرداختکاری که به لوازم پرداختکاری مخصوص خود نیاز دارند می توان به موارد زیر اشاره نمود؛

  1. روش آبکاری در پرداختکاریٍ: این روش بسیار روش کاربردی و شناخته شده ای است که در آن فلزات جهت پرداخت آبکاری می شوند. همچنین لوازم پرداختکاری خاص خود را نیاز دارند. در روش آبکاری برای مقاومت بیشتر فلز لایه ای نازک از فلز بر روی سطح تشکیل می شود. در این صورت دوام و طول عمر آن افزایش پیدا می کند. در مقابل نیز سطح صیقلی داده شده فلز زیباتر خواهد بود. این عملیات به دو روش الکترونیکی و شیمیایی انجام خواهد شد. در واقع این روش ناهمواری های سطوح را از بین نمی برد بلکه لایه ای به آن اضافه می کند. در این صورت ناهمواری سطح کاملا پوشیده خواهند شد. برای انجام هر یک از روش های آبکاری چه الکترونیکی یا شیمیایی به حوضچه ای از آب نیاز خواهیم داشت.
  2. سنگ زنی: سنگ زنی نیز از روش های مهم پرداختکاری محسوب می شود. سنگ زنی با استفاده از دستگاه های مخصوص پرداخت سنگ زنی و لوازم پرداختکاری انجام خواهد شد. از این روش برای سنگ هایی که دارای سختی زیاد و یا متوسطی هستند استفاده می شود. صیقل دادن سنگ ها با استفاده از این روش و دستگاه سنگ زنی انجام می شود. بدیهی است که از این روش برای صیقل دادن شیشه و چوب استفاده نمی شود زیرا درجه سختی آن خشن و زیاد می باشد.
  3. برس کاری: برس کاری نیز سطح کار را ساییده و با حالتی شبیه به برس نواقص احتمالی را از بین خواهد برد. این روش نیازمند لوازم پرداختکاری خاصی است. برای برس کاری از سمباده ای که درجه سختی کمی دارد استفاده می شود و دستگاه های مخصوص خود را می طلبد. این روش در مقایسه با روش قبلی نرم تر بوده و برای برخی از صنایع کاربردی تر است.

سایر روش های پرداخت کاری با لوازم پرداختکاری

روش های پرداخت کاری
روش های پرداخت کاری

پولیش بوف؛ پولیش کاری یا براق کاری نیز از نام های دیگر این روش می باشند. ممکن است انتظار از یک سطح فلز یکدست و براق زیاد باشد. در این صورت دستگاه پولیش پارچه ای استفاده می شود. این دستگاه با استفاده از دیسک پارچه ای و یا الیاف مخصوص، برای براق شدن سطح عمل می کند. این روش برای محصولاتی که ظرافت کاری نیاز دارند و تزئینی می باشند کارایی دارد.

پرداخت لرزشی یا ویبره ای فلزات؛ از دستگاه های پرداخت لرزشی برای صاف کردن لبه های تیز استفاده می شود. فلز در داخل دستگاه قرار داده می شود و با لرزش های متناوب، شکل یکنواختی را بر روی سطح ایجاد می کند.

ساب پاشی؛ بافت مات و یکنواخت نیازمند استفاده از این روش پرداختکاری می باشد. در این روش با استفاده از لوازم پرداختکاری مخصوص و با برخورد های شدید به سطح فلز عملیات پرداخت انجام می شود.

پوشش پودری؛ این روش همانند روش آبکاری نوعی روکش بر روی سطح ایجاد می کند. در حقیقت این پوشش نوعی رنگ است. با این تفاوت که دوام و مقاومت آن بیشتر از رنگ می باشد. برای انجام این عملیات نوعی پودر را بر روی فلز ذوب می کنند. در این صورت پوششی براق بر روی فلز ایجاد می شود. نواقص را با استفاده از این روش به خوبی می توان پوشش داد.

سیاه کاری حرارتی: لایه ای نازک از اکسید سیاه بر روی سطح فلزی ایجاد خواهد شد. رنگ سیاه مات بر روی قطعات ایجاد می شود. مقاومت فلز را افزایش می دهد. در واقع با پرداخت گرمایشی این عملیات انجام می شود.

فاکتورهای مهم در انتخاب روش پرداختکاری

 

فاکتورهای مهم در انتخاب روش پرداختکاری
فاکتورهای مهم در انتخاب روش پرداختکاری

برای انتخاب نوع روش پرداختکاری و استفاده از لوازم پرداختکاری مورد نیاز بایستی مواردی چون؛ هزینه انجام کار، سرعت تولید مورد انتظار و درجه سختی فلز را در نظر داشت. در حقیقت با توجه به این سه فاکتور می توان هر یک از روش های فوق را برای استفاده از لوازم پرداخت کاری انتخاب کرد.

هر یک از انواع فلزات دارای درجه سختی متفاوتی هستند و زمان پرداخت آنها نیز متغیر خواهد بود. بنابراین یک روش پرداختی برای همه فلزات و سطوح جوابگو نیست. همچنین برخی از روش ها پر هزینه تر از سایر روش ها خواهند بود. به این صورت برای تولید کننده یا صنعت کار به صرفه نمی باشد.

کارشناسان متخصص در این زمینه می توانند بهترین روش و لوازم پرداختکاری را برای رسیدن به نتیجه مورد نظر انتخاب کنند. بنابراین قبل از انتخاب هر یک از روش ها و خرید لوازم پرداختکاری حتما باید با مشاوران فروش تجهیزات ارتباط برقرار کرد.

انواع لوازم پرداختکاری کدامند؟

به مجموعه ای از ابزار و تجهیزاتی که برای پولیش و پرداخت کاری فلزات بکار برده می شوند لوازم پرداختکاری گفته می شود. از جمله لوازم مورد استفاده در این عملیات می توان به موارد زیر اشاره نمود؛

  • انواع گیلانس؛ گیلانس نخ لی، پشمی، ارتشی، سفید، هزارلا و فرچه گیلانس
  • فرچه پرداخت کاری
  • انواع سنباده؛ سنباده نواری، پودری و…
  • واکس پولیش و واکس ساب پولیش و سایر ترکیبات مورد نیاز
  • انواع دستگاه پرداخت کاری؛ دستگاه تک فازی، دستگاه سه فازی و دستگاه زیر نواری
  • دستکش و کلاه ایمنی

مراحل پرداخت کاری با استفاده از لوازم پرداختکاری

انواع لوازم پرداختکاری
انواع لوازم پرداختکاری

تاکنون متوجه شدیم که پرداخت کاری به سه روش پرداخت نرم، پرداخت آینه ای و پرداخت خشن انجام می شود. هر یک از روش های پرداختی به لوازم پرداختکاری نیاز خواهند داشت. پرداخت آینه ای آخرین سطح از پرداختکاری است. در این روش یا مرحله سطح مانند آینه صاف و صیقلی خواهد شد.

ممکن است برخی از سطوح به پرداخت نرم یا آینه ای و یا پرداخت خشن نیاز داشته باشند. برای پرداخت نرم و آینه ای نیاز به گذشتن از پرداخت خشن است. بنابراین طبق این توضیحات می توان مراحل پرداخت کاری را در موارد زیر بیان کرد؛

مرحله اول؛ در مرحله اول برای پوشش زیر لازم است از مواد ساینده درشت استفاده شود. برای حذف ناهمواری ها و خش های بزرگ بر روی سطوح در مرحله اول پایه و زیر سازی انجام می شود. در صورت کلی زیر سازی فرآیندی است که در این عملیات بسیار مهم بوده و بر روی مراحل بعدی نیز بسیار تاثیر گذار است. پودر مورد استفاده در این مرحله درشت بوده و درجه سختی زیادی دارد. به این صورت ناهمواری های برجسته و بزرگ از بین می روند. این مرحله در پولیش بسیار مهم می باشد.

مرحله دوم؛ پس از مرحله پایه و آماده سازی سطوح، صاف کردن سطح با استفاده از مواد ساینده مخصوص انجام می شود. در این مرحله از مواد ساینده ای استفاده می شود که دانه های ریزتری نسبت به مواد ساینده ای مرحله قبل دارند. در این مرحله سطح تا حدودی هموار شده و در برخی از صنایع مرحله نهایی محسوب می شود. اما اگر سطح آینه ای و صاف تری نیاز داشته باشیم بایستی با استفاده از مواد پولیش مخصوص دیگری عملیات بعدی را انجام دهیم. این مرحله نسبت به مرحله قبل و بعد ساده تر و سریع تر انجام خواهد شد.

مرحله سوم؛ چنانچه سطح به جلای بیشتری نیاز داشته باشد مرحله سوم مرحله اصلی خواهد بود. پرداخت سطح در این مرحله صورت می گیرد. فرآیند پرداخت، سطوح را زیبا تر و صاف تر کرده که در این مرحله خش های ریزی بر روی سطح ایجاد می شوند. با استفاده از دستگاه های مخصوص، ارتعاش و لرزش پرداخت صورت می گیرد. در این مرحله سطح برای آینه ای شدن آماده می شود.

مرحله چهارم؛ مرحله چهارم یا مرحله نهایی برای سطوحی اعمال می شود که جلا و صافی آنها به غایت نیاز باشد. با استفاده از مواد نرم و با دست سطح و یا محصول درخشش بسیار و شبیه به آینه خواهد داشت. این عملیات به صورت دستی، آهسته، نرم و دقیق انجام می شود. استفاده از واکس پولیش در این مرحله صورت می گیرد.

فروش لوازم پرداختکاری

فروش لوازم پرداختکاری
فروش لوازم پرداختکاری

بسیاری از فروشگاه های معتبر تامین کننده ابزارهای صنعتی، اقدام به فروش و ارائه لوازم پرداختکاری به مشتریان کرده اند. لوازم مربوط به پرداختکاری شامل دستگاه ها و ابزارهای دستی و همچنین مواد و ترکیبات شیمیایی و ابزارهای ایمنی می باشند. در فروشگاه های معتبر معمولا تمامی لوازم پرداختکاری را می توان به صورت یکجا تهیه کرد و لیستی از مشخصات و قیمت های هر یک از آنها را مشاهده کرد. برای خرید و اطلاع از قیمت هر یک از ابزار و لوازم پرداخت کاری می توان به وب سایت فروشگاه های آنلاین مراجعه کرد.

فروشگاه های آنلاین ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به فروش و سفارش لوازم پرداختکاری می باشند. برای اطلاع از قیمت سایر فروشگاه های ارائه دهنده این ملزومات و اطمینان از خرید و نحوه سفارش لوازم باید به وب سایت معتبر شرکت مورد نظر مراجعه شود.

دستگاه پرداخت فلزات

پرداخت کاری فلزات1
پرداخت کاری فلزات1

دستگاه پرداخت مهم ترین و اصلی ترین بخش لوازم پرداختکاری است. به این دستگاه و انواع آن دستگاه پولیش و دستگاه ویبره پرداخت نیز گفته می شود. این دستگاه دو رکن اصلی دارد. گیلانس یا صابون پولیش دو ماده یا لوازم مهم پرداختکاری می باشند که با استفاده از آن کارایی خود را نشان می دهند. با توجه به نیاز و انتظار اپراتور از سطح جلا یافته مواد مورد استفاده در این دستگاه نیز متغیر خواهند شد. فرچه و سنباده ها نیز بر روی این دستگاه نصب می شوند که دارای انواع مختلفی در طراحی و کارایی می باشند. دستگاه های پرداختی به شکل تک فاز و سه فاز و به دو صورت ایستاده و ثابت طراحی می شوند.

دستگاه پرداختی گیلانس برای پرداخت فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. انواع فلزات را با استفاده از این دستگاه می توان پولیش و صیقل داد. دستگاه پرداختکاری آلمینیوم، برنج و آهن با دستگاه پرداختی طلا و یا نقره دارای تفاوت هایی است. ماشین آلاتی که سطوح آن نیاز به دقت و ظرافت دارند عموما رومیزی می باشند.

گیلانس پرداختکاری چیست؟

گیلانس پرداختکاری یکی از لوازم پرداختکاری محسوب می شود که در عملیات پولیش فلزات مورد نیاز می باشد. البته گیلانس پرداختکاری در صنایع چوب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که گیلانس پرداختکاری نام صنعتی وسیله ای است که اصطلاحا به آن نیز نمد گفته می شود. این وسیله در پولیش و آبکاری برخی از فلزات مانند فلز استیل، برنج و آهن مورد استفاده قرار می گیرد.

مهم ترین ابزار پرداختکاری نمد یا گیلانس می باشد که دارای انواع مختلفی نیز بوده که هر یک نیز دارای کارایی مشخصی است. گیلانس نخی، پشمی، ارتشی یا تلفیقی انواع مختلف این نوع از ابزار پرداخت کاری هستند. در ادامه با انواع آن و ویژگی های هر یک آشنا خواهیم شد.

انواع گیلانس پرداختکاری

انواع گیلانس پرداختکاری1
انواع گیلانس پرداختکاری1

از لوازم پرداختکاری به گیلانس اشاره شد که طرز استفاده از آن و نصب آن به دستگاه پرداختکاری نیاز به تجربه و شناختن انواع این ابزار دارد. مسلما در استفاده از این ابزار به واکس پرداخت کاری نیاز خواهیم داشت. به هر حال گیلانس لی بیشترین استفاده را در میان انواع گیلانس دارد. اما خب با توجه به نوع عملیات و یا فلزات استفاده از این ابزار نیز شرطی خواهد شد. انواع گیلانس پرداختی به قرار زیر می باشند؛

  • گیلانس پارچه ای که به منظور براق کردن و جلا دادن فلز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • گیلانس کنفی نیز برای بار برداری از سطوح فلز یا همان برداشتن لایه های باری از روی سطوح استفاده می شود.
  • گیلانس هزارلا آبی که برای از بین بردن خطوط استنلس فلز استیل استفاده می شود.
  • گیلانس هزارلا سفید که بر خلاف گیلانس آبی که خشن و زبر است بسیار نرم و لطیف می باشد و باری پولیش نهایی فلز استفاده می شود.
  • گیلانس هزارلا زرد نیز خشن بوده و برای پولیش و پرداختکاری فلزاتی که دارای سختی متوسط می‌باشند استفاده می‌شود.
  • گیلانس هزارلا قرمز که دارای درجه سختی متوسطی در مقایسه با انواع دیگر است. برای پرداخت فلزاتی با سختی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت لوازم پرداختکاری

قیمت لوازم پرداختکاری با توجه به کیفیت ابزار و همچنین متریال سازنده آن متفاوت می باشد. همچنین برند سازنده لوازم پرداختی نیز در تعیین قیمت بی تاثیر نخواهد بود. اطلاع از قیمت این لوازم برای افرادی که در این زمینه فعالیت دارند و در فکر تهیه این ابزار می باشند بسیار مهم است. بنابراین بایستی به موارد زیادی در زمان خرید توجه نشان دهند. به هر حال فاکتور های تعیین قیمت ابزار های مخصوص پرداخت کاری را می توان در موارد زیر خلاصه کرد؛

  1. کیفیت ابزار ساخته شده و متریال با کیفیت در ساخت آنها
  2. سایز و تک فازی یا چند فازی بودن دستگاه
  3. برند و شرکت سازنده دستگاه
  4. دستگاه و لوازم مورد استفاده برای پرداخت کاری نوع فلز
  5. آکبند و یا دست دوم بودن دستگاه های پرداخت کاری

لوازم پرداختکاری ساب پولیش

لوازم پرداختکاری ساب پولیش
لوازم پرداختکاری ساب پولیش

برای براق شدن و شفاف کردن سنگ های ساختمانی و تزئینی از عملیاتی به نام ساب زنی یا ساب پولیش توسط لوازم پرداختکاری ساب پولیش استفاده می شود. بسیاری از سنگ های ساختمانی برای جلوه بیشتر نیاز به صیقل و عملیات پولیش دارند. براق شدن سنگ ها با استفاده از مواد مخصوص و لوازم پرداختکاری انجام می شود. به طور کلی به مجموعه اقداماتی که برای براق شدن و صیقل دادن سنگ های ساختمانی انجام می شود ساب پولیش گفته می شود. لوازم پرداختکاری ساب پولیش نیز شامل صابون پولیش و دستگاه یا نمد مخصوص می باشد.

بسته به نوع سنگ و نوع استفاده از آن و شرایط محیطی ممکن است عملیات ساب پولیش در دو مرحله صورت بگیرد. در برخی از موارد و با توجه به برخی از شرایط ممکن است قبل از پولیش سنگ از مواد لایه برداری استفاده شود. در این حالت از شوینده های خاصی برای لایه برداری سنگ استفاده می شوند. پس از آن عملیات نهایی با استفاده از لوازم پرداختکاری ساب پولیش برای جلا دادن سنگ قابل استفاده هستند.

مراحل ساب پولیش

همانطور که پیشتر نیز گفته شد با استفاده از لوازم پرداختکاری عملیات ساب زنی یا ساب پولیش انجام می شود. ایضا گفته شد که با توجه به نوع سنگ عملیات ممکن است در یک یا دو مرحله پولیش سنگ انجام شود. به هر حال مراحل ساب پولیش سنگ به ترتیب زیر انجام می شود؛

  • قبل از انجام عملیات ساب پولیش لازم است تا سنگ مد نظر بر روی نما یا کف و دیواره ها به طور کامل عاری از هر نوع آلودگی شوند. به این ترتیب لازم است با استفاده از شستشو تمامی گرد و غبار بر روی سنگ را از بین برد.
  • پس از شست و شوی سنگ و پاک کردن آن از گرد و غبار بایستی به صورت کامل آن را خشک کرده تا رطوبت سنگ به طور کامل از بین برود.
  • در مرحله سوم نوبت به پخش کردن مواد پولیش بر روی سطح می رسد. به این صورت مواد را با استفاده از طی مخصوص بر روی سطح پخش کرده تا با استفاده از دستگاه بتوان آن را به خورد سنگ داد. البته برای پخش کردن مواد نیاز نیست همه سطح را پوشش داد. کافی است مواد را در یک سطح به صورت مساوی تقسیم کرد.
  • پس از پایان مرحله سوم نیاز است تا برای استفاده کردن از دستگاه مدت زمان مشخصی را صبر کرد. در این مرحله نیاز به تجربه و دانش ساب زن دارد. خشک شدن و یا تازه بودن و رطوبت داشتن مواد بر روی سنگ ممکن است عملیات را با مشکل مواجه کند. در این صورت نباید به مواد اجازه داد خشک شود و یا زیادی مرطوب بماند. در یک تایم مشخص دستگاه ساب زنی را به کاتر برد.
  • پس از مدت زمان مشخصی دستگاه ساب پولیش که به فرچه مخصوصی مجهز است را برای جلا دادن سنگ به کار می گیرند.
  • مرحله نهایی با استفاده از دستمال مخصوص کافی است کف پولیش شده ساییده شده تا اضافه های مواد به خوبی گرفته شود.

مزایای ساب پولیش

مزایای ساب پولیش

در انجام عملیات ساب پولیش و استفاده از لوازم پرداختکاری نیاز به تخصص و مهارت و البته تجربه کافی است. بسیاری از سنگ های ساختمانی ممکن است نیازی به ساب پولیش نداشته باشد. یا اینکه نوعی از روش خاص را برای پولیش سطح بطلبد. موارد زیادی وجود دارند که در نهایت کارشناس تصمیم به ساب پولیش خواهد گرفت. بنابراین قبل از هر اقدامی نیاز است تا با کارشناسان در این زمینه مشورت شود. به هر حال انجام عملیات ساب پولیش برای سنگ های ساختمانی دارای مزایای و ویژگی هایی است؛

  • مهم ترین مزیت استفاده از عملیات پولیش برای سنگ های ساختمانی تمیز شدن و عاری شدن از هر گرد و غباری خواهد بود که سنگ ها را کثیف و کدر جلوه می دهند.
  • جلا و صیقل دادن سنگ منجر به براق شدن و زیبا تر شدن نما و یا محیط ساختمان می شود. به نحوی که در هر زمان احساس نویی و تازه ای به سنگ ها خواهد داد.
  • عملیات ساب پولیش موجب جذابیت سنگ ها شده و باعث می شود محیط همیشه تمیز و زیبا و لوکس به نظر برسد.
  • جلوگیری از شکستگی و ترک سنگ با این عملیات میسر می شود و طول عمر آن را افزایش می دهد.
  • احتمال لیز خوردن پس از انجام پولیش و استفاده از برخی مواد بسیار کاهش پیدا می کند.

صابون پرداختکاری یا پولیش پرداختکاری

صابون پرداختی نیز یکی از لوازم پرداختکاری محسوب می شود که به آن نیز صابون پولیش یا صابون پرداختکاری یا واکس پولیش نیز گفته می شود. شکل آن جامد بوده و برای براق کردن اجسام مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این ماده یا این ابزار یکی از مکمل های پرداختکاری است که هم به شکل صابون و هم به شکل نمد استفاده می شود. وظیفه این وسیله نیز جلا دادن و صیقل دادن فلزات است.

بر این اساس صابون پرداختکاری بر اساس عملکرد به دو دسته تقسیم زیرکار و روکار تقسیم می شود. نوع زیرکار زبر تر و چرب تر نیز می باشد که قبل از پولیش نهایی استفاده می شود. پولیش روکار نیز برای پرداخت و جلای نهایی به سطح فلز قابل استفاده خواهد بود. صابون پرداختکاری نیز دارای انواع رنگ های متنوعی است که هر یک کارایی خاصی دارند. این ماده به نمد یا وسیله ای دیگر زده شده و با استفاده از آن بر روی سطوح برای جلا دادن و یا خش بری استفاده می شود.

ترکیبات پولیش

ترکیبات پولیش مجموعه ای از لوازم پرداختکاری و ترکیبات ساینده ای می باشند که از پودر پولیش با واکس یا روغن های مخصوص مخلوط می شوند. در صنایع مختلف از پولیش استفاده می شود که مهمترین آن استفاده از آن در صنایع فلزی و چوب و سنگ می باشد. به طور کلی ترکیبات پولیش به سه دسته پودر سنگ ها، ترکیبات جلا و درخشان کننده و ترکیبات واسطه ای نیز تقسیم می شوند. هر یک از ترکیبات پولیش در اشکال و حالت های مختلف و متفاوت موجود می باشند هر یک برای روش های خاص خود در دسترس قرار دارند

. برای رفع عیوب سطوح و دستیابی به سطح و نتیجه ای بهتر اطلاع از نوع ترکیبات پولیش و کارایی آنها الزامی است. برخی از ترکیبات برای کارایی کلی و برخی نیز برای استفاده های خاص تولید و طراحی شده اند.

به این ترتیب در متن زیر به انواع ترکیبات پولیش که با رنگ های متفاوت تقسیم بندی می شوند خواهیم پرداخت.

انواع ترکیبات صابون یا پولیش پرداختکاری

انواع ترکیبات صابون یا پولیش پرداختکاری

ترکیبات پولیش از ابزار و لوازم پرداختکاری می باشند که به دسته های مختلف تقسیم می شوند. به طور مثال ترکیبات پولیش آبی، زرد یا نقره ای برای کاربری های خاص استفاده می شوند. ترکیبات سبز و یا سفید این لوازم پرداختکاری برای سطوح فولادی ضد زنگ نیز مناسب می باشند.

در ادامه انواع ترکیبات و خواص و ویژگی های آنان را بیان خواهیم کرد.

صابون پرداختکاری قهوه ای

صابون پرداخت کاری قهوه ای کاربرد بسیار زیادی داشته و برای جلا و صیقل دادن سطوح بر روی فلزات نرم همچون مس، آلومینیوم و برنج قابل استفاده می باشد. از این ترکیب برای جلا دادن سطوح چوبی نیز استفاده می شود.

صابون پرداختکاری سیاه

صابون پرداختکاری سیاه از دسته صابون زیرکار است که برای لایه برداری سطح و ایجاد خش بر روی سطوح مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب پولیش سیاه یا مشکی نیز از ترکیبات چند منظوره ای پولیش محسوب می شود که ترکیب سختی در مقایسه با انواع دیگر دارد.

صابون پرداختکاری آبی

صابون پرداختکاری آبی نیز از دسته صابون روکار می باشد که برای مرحله نهایی برخی از فلز استفاده می شود. جلا دادن و پولیش سطوح در مرحله نهایی پرداختکاری فلزاتی چون؛ استیل، آهن و فولاد و یا چوب مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی صافی و درخشش فلزات و پلاستیکی با استفاده از ترکیب آبی قابل اعمال است.

صابون پرداختکاری سبز

این مدل از لوازم پرداختکاری نیز برای جلا دادن و پولیش برخی از سطوح مورد استفاده قرار می گیرد. خش بری این مدل از صابون پرداخت کاری بسیار بیشتر از مدل های دیگر است. البته ناگفته نماند که جلا دهندگی آن از صابون آبی کمتر می باشد. برای سطوح فولادی ضد زنگ نیز بیشتر از این ترکیب استفاده می شود.

صابون پرداختکاری سفید

صابون پرداختکاری سفید برای جلا دهی و پرداخت سنگ مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از صابون برای انواع سنگ ها دارای کارایی بوده و برای اجسام سخت قابل استفاده می باشد ترکیبات آن ریز تر بوده که برای مراحل سایش بسیار کاربردی می باشد.

صابون پرداختکاری زرد

این مدل از صابون پرداخت کاری نیز برای جلا دادن اجسام ظریف و شکننده مانند جواهرات، گوهر، طلا و پلاتین مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب از ترکیبات خاص است که فقط برای موارد فوق الذکر قابل استفاده می باشد.

صابون پرداختکاری صورتی

صابون صورتی رنگ پرداختکاری برای پولیش آلومینیوم استفاده می شود که یکی از مدل های صابون پرداختکاری محسوب می شود. به طور کلی به دلیل ترکیب نرم آن برای فلزات نرم در مراحل اولیه و برای فلزات سخت در مراحل پایانی قابل استفاده می باشد. این ترکیب چند منظوره بوده و برای سطوح چوبی و پلاستیکی نیز قابل استفاده می باشد.

قیمت گیلانس پرداختکاری

قیمت گیلانس پرداختکاری

قیمت گیلانس پرداختکاری با توجه به متریال و مواد سازنده این ابزار از سوی تولید کننده و البته فروشنده تعیین خواهد شد. قیمت لوازم پرداختکاری بر اساس فاکتور های تعیین قیمت که در متن فوق به آن اشاره شد برآورد خواهد شد. گیلانس پرداختی نیز از این قاعده مستثنی نیست. تولیید‌کنندگان زیادی اقدام به تولید و ارائه ابزار‌های پرداخت‌کاری کرده‌اند.

یکی از مهم ترین لوازم پرداختکاری مربوط به گیلانس پرداختکاری می باشد. بنابراین بسیاری از شرکت های سازنده اقدام به تولید این وسیله کاربردی نموده‌اند. این وسیله در عملیات پرداخت کاری بسیار کاربردی و مهم است و قیمت های آن نیز در بازار فروش بسیار متغیر است.

افرادی که تمایل به خرید این ابزار پرداخت‌کاریدارند بایستی با شرکت های مختلف ارتباط برقرار نمایند. از طریق وب سایت شرکت های مطرح نیز از قیمت های این ابزار مطلع شوند.

نکات مهم در استفاده از لوازم پرداختکاری

یکی از نکات بسیار مهم در زمان خرید و البته در زمان استفاده از لوازم پرداختی توجه به نکات ایمنی کار است. هر حرفه و شغلی به اخص شغل های صنعتی دارای خطراتی هستند که نیاز به رعایت نکات ایمنی برای در امان ماندن دارد. بر این اساس می توان نکات مهم در استفاده از ابزار های پرداختی را در موارد زیر خلاصه نمود.

  • لازم است محفظه دستگاه های پرداختکاری عایق شوند تا صدای ایجاد شده از آنها مانع تمرکز اپراتور دستگاه و سایر کارکنان نشود.
  • لازم است ایمنی برقی دستگاه های برقی و دارای سیم کاملا رعایت شود. زیرا در صورت اتصالات و نوسانات برقی ممکن است صدمات جبران ناپذیری مالی و جانی به بار بیاورد.
  • در زمان خرید دستگاه های دستی حتما به استاندارد های دستگاه و دسته های آن توجه شود. زیرا با ایجاد لرزش دستگاه در حین کار ممکن است اپراتور دستگاه به زودی خسته شود و در پیشرفت کار خلل ایجاد شود. یا اینکه دسته ها بر اثر لرزش های ایجاد شده آسیب ببینند. در این صورت برای تعمیر نیاز به زمان و در نتیجه متوقف شدن کار دارد.
  • قبل از استفاده مواد و ترکیبات شیمیایی بایستی حتما به موارد ذکر شده در دفترچه یا برگه راهنمای آنها توجه کرد.
  • استفاده از این مواد شیمیایی باید در مکان های روباز و یا مکان سربسته و دارای تهویه هوای مناسب صورت بگیرد.
  • نکته بعدی و بسیار مهم که در استهلاک و طول عمر دستگاه ها تاثیر زیادی می گذارد، تمیز نگه داشتن ابزار و دستگاه های پرداخت کاری است. هر چند وقت یکبار دستگاه تمیز و از گرد و غبار عاری شود.

خرید اینترنتی بهترین لوازم پرداختکاری

خرید اینترنتی بهترین لوازم پرداختکاری

سطح کیفیت محصولات و لوازم پرداختکاری بسیار مهم است. زیرا مستقیم بر روی نتیجه کار و کیفیت محصول تولید شده تاثیر خواهد گذاشت. بسیاری از صنعتگران که به این لوازم نیاز دارند از طریق حضوری اقدام به خرید می کنند. اما در عرصه حاضر بهترین و مطمئن ترین خرید قطعا خریدی غیر حضوری و آنلاین از طریق وب سایت های مختلف خواهد بود. بر این اساس بسیاری از فروشگاه های معتبر اقدام به راه اندازی وب سایت های اینترنتی کرده اند تا به واسطه آن بتوانند به مشتریان سراسر کشور خدمات فروش ارائه دهند.

خرید اینترنتی لوازم پرداختکاری قطعا دارای مزایایی است که صرفه جویی در زمان و هزینه رفت و آمد یکی از مزیت های این مدل از خرید می باشد. علاوه بر این مورد امکان مقایسه قیمت ها و دیدن انواع و اقسام مدل های و لوازم جانبی این صنع را در کمترین زمان وجود دارد.

جمع بندی

لوازم پرداختکاری به مجموعه ابزار و تجهیزات دستی و اتوماتیک و نیمه اتوماتیک و همچنین دستگاه پرداختکاری ساب پولیش گفته می شود. با توجه به نوع دستگاه و البته نوع فلز و یا سطح چوبی یا سنگی به لوازم خاصی نیاز می باشد. پرداخت اجسام به معنی صیقل دادن، صاف کردن و جلا دادن آن است.

این عمل با استفاده از لوازم مخصوص قابل اعمال می باشد. برای داشتن سطوح صاف و هموار و مقاوم کردن آن در برابر ساییدگی و آلودگی نیاز به انجام عملیات صنعتی پرداخت کاری می باشد. بنابراین قبل از استفاده از قطعات فلزی و بکارگیری آنها در دستگاه های مختلف و یا استفاده مستقیم از برخی سطوح نیاز است تا با عملیات پولیش آنها را آماده کنیم. برای آشنایی با مراحل و شیوه های مختلف این عملیات همچنین با ابزار و لوازم مخصوص پرداخت کاری متن فوق را مطالعه فرمایید.

مطالب مهم

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *