1+اسید نیتریک

مطالبی که در این صفحه معرفی لوازم پرداختکاری خواهید خواند

اسید نیتریک

اسید نیتریک برای لایه برداری قبل از سیاه قلم کاری و در کل برای چربی زدایی و گیرایی بهتر محلول سیاه قلم

انواع محلول سیاه قلم+اسید نیتریک
                          اسید نیتریک

این ماده اسيدی قوی با خاصيت اكسيدكنندگی است و معرف اصلی نیترات (همانند افزودن یک گروه نیترو به یک مولکول آلی) می باشد. نیتریک اسید محلول در آب است و همچنین نوعی اکسید کننده قوی است که بسیار خورنده و سمی می باشد. این ماده با فلزات، اکسیدها و هیدروکسیدها واکنش داده و نمک های نیترات را تشکیل می دهد.

تجزیه اسید نیتریک:

نیتریک اسید در دمای معمولی به مقدار کمی تجزیه می شود، اما در اثر گرم شدن یا قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، به شدت و با سرعت بیشتری تجزیه می شود. بنابراین تاکید شده است که این ماده را در ظروف تیره رنگ قرار دهید. در اثر تجزیه رنگ آن به زرد یا قهوه ای تغییر می یابد. اسید نیتریک با اکثر فلزات، به استثنای طلا و پلاتین، برای تولید نیترات واکنش می دهد.

اسید نیتریک خالص بی رنگ می باشد اما نمونه های قدیمی تر به دلیل تجزیه به اکسیدهای ازت و آب، به رنگ زرد تبدیل می شدن و لوازم پرداختکاری.

اسامی دیگر اسید نیتریک:

نیتریک اسید را با نام های نظیر ازوتیک اسید یا اسید ازوتیک، نیترات هیدروژن یا هیدروژن نیترات، جوهر شور، اسید ازته و نیتروکسید آنیل نیز شناخته می شود.

غلظت های محلول اسید نیتریک:

غلظت بیشتر اسید نیتریک هایی که به بازار عرضه می شوند 68٪ است. هنگامی که محلول بیش از 86٪ اسید نیتریک  داشته باشد، به عنوان اسید نیتریک بخور مصرف می شود. با توجه به مقدار دی اکسید نیتروژن موجود، بخور اسید نیتریک بیشتر به عنوان بخار اسید نیتریک قرمز در غلظت های بالاتر از 86٪ یا اسید نیتریک بخور سفید در غلظت های بالاتر از 95٪ نشان داده می شود.

تولید اسید نیتریک

محصول غلیظی که از این ماده در بازار موجود است اغلب به صورت 68 درصد وزنی HNO3 در آب می باشد (محلول 16 مولار). اسید نیتریک 65 درصد به دلیل تجزیه ی فتوالکتروشیمیایی و آزاد شدن NO2 به صورت زرد کم رنگ می باشد.

برای ساخت تیزاب سلطانی از هیدروکلریک اسید و HNO3 با نسبت 3 به 1 استفاده می شود. این ماده به دلیل داشتن Cl2 آزاد و نیتروزیل کلرید (NOCl)  اسیدی قوی به حساب می آید و از آن برای ساخت کمپلکس های AuCl4 و PtCl6 استفاده می نمایند.

اسید نیتریک را می توان از آمونیاک تولید نمود.

این فرایند که فرایند استوالد نامیده می شود در سال 1902 توسط ویلیام استوالد دانشمند آلمانی کشف گردید وی در سال 1909 جایزه ی نوبل شیمی را کسب نمود.

تاریخچه:

قبل از کشف این فرایند نیترات تنها از فضولات پرندگان دریایی ماهی خوار در جزایر ساحلی پرو به دست می آمد.در طی جنگ جهانی اول به دلیل محدود شدن دسترسی آلمان به اقیانوس اطلس و مشکلات حمل و نقل، این کشور با کمبود نیترات برای ساخت نیتریک اسید و استفاده از آن در ساخت مواد منفجره از جمله TNT، نیتروگلیسیرین و… رو به رو گشت. بنابراین به دنبال یافتن راه جدیدی برای ساخت این ماده ی مهم، ویلیام استوالد توانست فرایند جدیدی برای تولید این ماده کشف نماید.

فرایند تولید

در طی این فرایند اکسیژن و آمونیاک در دمای 850 درجه ی سانتی گراد و فشار 5 اتمسفر با یکدیگر واکنش داده می شوند. برای سریع تر پیش رفتن واکنش این دو ماده و تولید گاز NO از کاتالیزور پلاتین و رودیوم کمک گرفته می شود. بعد از تولید گاز NO آن را اکسید می نمایند و به NO2 تبدیل می کنند. در نهایت برای تولید نیتریک اسید NO2 را در آب حل می نمایند و HNO3 تولید می گردد.
واکنش های این فرایند را می توانید در زیر مشاهده نمایید.

نویسنده:مدیریت ساب پولیش

مطالب مهم لوازم پرداختکاری ساب پولیش

اشتراک گذاری

شما هم می‌توانید در مورد مطلب نظر بدهید.

برای ثبت نظر، از طریق دکمه افزودن دیدگاه جدید اقدام نمایید.

مدیر سایت

1401-04-29

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

لطفا برای خرید انواع واکس پرداخت کاری،دستگاه پرداختکاری موشکی تک فاز،دستگاه پرداختکاری سه فاز،گیلانس پرداختکاری،چسب نمد،فرچه کنفی،غلتک و دیگر لوازم پرداختکاری با مشاورین ساب پولیش در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *