صابون پولیش

مطالبی که در این صفحه معرفی لوازم پرداختکاری خواهید خواند

صابون پولیش

صابون پولیش چیست؟

صابون پولیش، یکی از مواد و وسایلی می باشد که برای پولیش یا پرداختکاری در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و در رنگ های مختلفی ساخته می شود. هر رنگ آن کاربرد ویژه ای دارد.

برای کسب اطلاعات کافی و آشنایی با پولیش و پرداخت کاری به خواندن مقاله ادامه دهید.

پولیش چیست؟

پولیش یا به اصطلاح عامیانه پرداختکاری، عملی است که طی آن به صاف کردن و براق کردن و اعمال تغییرات مشخص روی سطوح کالای تولید شده می پردازند. پولیش یا پرداخت کاری باعث بهبود ظاهر مواد تولید شده می شود.

برای از بین بردن ضایعات حاصل از برش، از دستگاه ها و ابزار هایی مانند صابون پولیش یا گیلانس استفاده می کنند.

پولیش یا پرداخت کاری قطعات صنعتی، یکی از مراحل مهم تولید در صنایعی است که کیفیت سطحی در آن ها حائز اهمیت است.

صابون پولیش
صابون پولیش

پرداختکاری به دلایلی مانند بهبود ظاهر، جلوگیری از خوردگی و مقاومت در برابر فرسایش و تغییر شکل، افزایش مقاومت شیمیایی، تغییر مقاومت ویژه و رسانندگی الکتریکی و کنترل اصطکاک سطحی انجام می گیرد.

پولیش در قسمت های مختلف صنعت بسیار پرکاربرد است. از جمله صنایعی که در آنها از پولیش زنی برای بهبود ظاهر کالا استفاده می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تولید سنگ و مصالح ساختمانی

تهیه محصولات فلزی

ساخت ابزار فولادی

شیشه و بلورسازی

صنعت خودرو

فعالیت های وابسته به صنعت چوب

روش های مختلف پولیش یا پرداختکاری

در انواع روش های سنتی پرداختکاری از قبیل سنگ زنی، هونینگ و لپینگ، چون از ابزارهای جامد و سختی استفاده میشود، به هنگام پرداختکاری قطعاتی که دارای اشکال پیچیده هستند، مشکلاتی به وجود می آورند. برای مقابله با این محدودیت ها و موانع، برای پرداختکاری ، روش های مدرن و پیشرفته ای ابداع کرده اند. یکی از این روش های نوین جهت پرداختکاری، روش های نانو پرداختکاری هستند. در این روش ها از دستگاه های بسیار کاربردی تر استفاده می کنند.

روش های پرداختکاری:

آبکاری: یکی از روش های بسیار شناخته شده به جهت پرداخت کاری، آبکاری می باشد. در این روش هدف از پرداختکاری تشکیل یک لایه نازک از فلز روی سطح فلزی دیگر است. این عمل باعث افزایش طول عمر و دوام، افزایش مقاومت و زیبا و صیقلی شدن می شود.

عمل آبکاری به دو روش شیمیایی و یا الکترونیکی انجام می شود که در هر کدام از این دو روش به یک حوضچه یا وان مخصوص نیاز است. لازم به ذکر است که طی آبکاری سطوح ناهموار از بین نمی روند و فقط لایه ای به سطوح اضافه می شود و سطوح ناهموار را می پوشاند.

برس کاری: در روش برس کاری سطح کار ساییده می شود و با حالتی برس مانند زوائد و نقص های موجود از بین می روند. این روش مستلزم استفاده از دستگاه های مخصوص این روش و استفاده از سمباده نرم است.

سنگ زنی: سنباده های مخصوص را در دستگاه های سنگ زنی قرار می دهند تا با فعالیت خود روی کار سطحی صیقلی را به وجود آورند. این روش برای فلزات و سنگ هایی که درجه سختی بسیار بالایی دارند به کار برده می شود. از این روش در صنایع چوب و شیشه استفاده زیادی نمی شود. زیرا این محصولات به مراتب آسیب پذیر تر هستند.

پولیش پودی: یکی از انواع سمباده ها، سمباده پودری است. در این روش علاوه بر ایجاد یک لایه پودری روی کار، مانند روش آبکاری که یک لایه فلزی روی فلز دیگر شکل می گرفت و نواقص کار را می پوشاند، نواقص سطح کار هم به خوبی ساییده و رفع می گردد.

در این روش از چسب پولیش استفاده می شود و پودر پولیش روی سمباده ریخته می شود تا سمباده پودری ساخته شود.

سندبلاست یا ساب پاشی: از این روش برای پرداخت کاری فلزات نرم استفاده می شود. در روش سندبلاست، براخی از فلزات و املاح و شن و ماسه را با هم ترکیب می کنند تا تا مخلوطی ساینده شکل بگیرد. سپس این مواد با دستگاه مخصوص این کار با سرعت بالا به طرف سطحی که به پرداخت کاری نیاز دارد پاشیده می شود.

پولیش زنی: پولیش زنی جنبه ای زینتی و تزئینی دارد و برای اغلب سطوح استفاده می شود. در پولیش کاری، خط و خش ها از بین رفته و در نهایت سطحی هموار به دست می آید. صابون پولیش از ابزار کاربردی در این بخش می باشد.

صابون پولیشکاری
صابون پولیشکاری

دستگاه پرداختکاری: یکی از روش های پرداخت کاری استفاده از دستگاه های انجام این کار است. دستگاه های پولیش می توانند تمام اتوماتیک باشند ولی انواع دستی آن ها نیز وجود دارد.

انتخاب اینکه بهتر است پولیش و پرداخت کاری کالای شما توسط دستگاه انجام شود یا نه، به نوع کالای شما بستگی دارد. برای مثال در پرداخت کاری چوب، صیقل دادن کلی کار توسط دستگاه انجام می شود ولی ظریف کاری ها به وسیله سمباده های نواری دستی انجام می شوند.

انتخاب روش پرداختکاری مناسب چگونه انجام می شود؟

روش های مختلف پرداخت کاری هر کدام مزیت های خاص خودشان را دارند و با هم متفاوت هستند. از طرفی جایگاه استفاده از آن ها نیز با هم فرق دارد و هر روشی باید با توجه به جنس کار و روش پولیش مناسب آن جنس انتخاب شود. بنابراین باید به خوبی در مورد ویژگی های کالای خود اطلاعات داشته باشید.

برای انتخاب روش مناسب پولیش، باید موارد دیگری را هم مد نظر قرار دهید.

برای کار حتما از مواد اولیه مناسب و با کیفیت اسفاده کنید زیرا پولیش روی سطح کار انجام می شود و قسمتی که ویترین کار شماست را می سازد.

کار را به نیروی انسانی متخصص و کاربلد بسپارید.

پرداختکاری فلزات:

پرداختکاری فلزات به این صورت انجام می شود که زبری و ضایعات سطح ورق فلزی توسط سمباده رفع می شود و درجه زبری سمباده بر اساس میزان ضایعات روی سطح فلز انتخاب می شود.

ممکن بر اساس نوع جنس فلز از نمد و صابون پولیش استفاده کنند.

انواع فلزات می توانند صیقل داده شوند و پرداختکاری شوند. فلزاتی مانند استیل، آهن، آلومینیوم، مس، برنج و نقره.

انواع ابزار پرداختکاری:

1.  نمد یا سمباده پرداختکاری: این محصول درجه سختی بالایی دارد و ساییدگی آن زیاد است. در قالب کاغذ، پارچه و پلاستیک روانه بازار می شود هرچند این شکل از سنباده ها تنها نوع آن نیستند و انواع دیگر سمباده نیز موجود است. نمد پولیش برای صیقل دادن به فلزات قبل از آبکاری مورد استفاده قرار می گیرد. البته از آن برای سمباده زدن سطح ظاهری کار نیز استفاده می کنند. سمباده با ساییدن سطح کار، بخش های اضافی آن را از بین میبرند و باعث صیقلی و براق شدن محصول می شوند.

نوار سمباده ای: یک نوع سنباده نواری است که از پارچه ساخته می شود و دارای ابعاد متفاوتی می باشد. این نوع سنباده ها اول در ابعاد مورد نظر برش می خورند و بعد با نوار های اتصال به هم وصل می شوند.

سمباده ها در مش های مختلف تولید می شوند در مش 40 تا 400 به شکل رول تولید و عرضه می شوند.

2.    واکس پرداختکاری: واکس های پرداخت کاری جزو مواردی هستند که نقش مهمی در پرداختکاری دارند و برای صیقل دادن کالاها کاربرد زیادی دارند. چند نوع واکس پرداختکاری وجود دارد.

تولید واکس پرداختکاری با توجه به رنگ صورت گرفته است.

واکس قرمز: واکس قرمز خاصیت چربی بیشتر و خش ربی بیشتری دارد و روی فرچه کنفی استفاده می شود. از این واکس بعد از سمباده زنی برای از بین بردن خط ها و براقی بیشتر قبل از آبکاری استفاده می کنند.

واکس مشکی: برای نمد کاری استفاده می گردد. این واکس روی نمد هایی که کمتر از 200 مش دارند قابل استفاده است.

واکس آبی: برای ایجاد روکاری در کار پرداخت استفاده می شود. واکس پرداختکاری آبی فوق العاده جلا دهنده و براق کننده است. این واکس خش بری کمی دارد و به عنوان پولیش نهایی یا فینال پولیش مورد استفاده قرار می گیرد. موارداستفاده از این واکس استیل، آلومینیوم، طلق، شیشه، پلاستیک، برنج، برنز و… است.

واکس استیل
واکس استیل

واکس سبز: این واکس خاصیت خش بری بیشتر و جلادهندگی کمتری نسبت به واکس آبی دارد.

موارداستفاده از این واکس استیل، آلومینیوم، طلق، شیشه، پلاستیک، برنج، برنز، زاماک، سرب و…است.

واکس صورتی: واکس صورتی مانند واکس آبی و سبز می باشد و خاصیت های مشابه آن ها را دارد. از این واکس برای جلا دادن استیل و آهن استفاده می کنند.

واکس سفید: این واکس مخصوص جلا دادن به سنگ است و باعث خش بری و براق شدن فوق العاده سنگ می شود. موارد کاربرد این سنگ انواع سنگ ها است.

واکس قوطی: که جهت زیرکار برنج، واکس سنگ و چوب می باشد. تولید واکس پرداختکاری قوطی به دلیل استفاده زیاد این واکس در صنعت فلزات تزئینی صورت می گیرد.

3.    گیلانس: گیلانس یک فرچه نمدی است که استفاده از آن برای صیقل دادن فلزات کار پرداخت را سرعت می بخشد. گیلانس یک نوع کالای چندلایه است که بخش های مختلف آن به هم دوخته شده اند و در اکثر اوقات شکل ظاهری گیلانس مانند یه مقطع دایره ای شکل است.

از گیلانس در آبکاری و پرداختکاری فلزاتی مانند استیل و آهن و برنج استفاده می کنند. گیلانس ها جزو اصلی ترین و پرکاربردترین محصولات در صنعت کاری پرداخت کاری به حساب می آیند و انواع مختلفی دارند.

انواع گیلانس:

گیلانس نخی یا گیلانس جین یا گیلانس لی: گیلانس لی در صنعت از دیگر گیلانس ها پرکاربرد تر است و از آن بیشتر استفاده می کنند.

گیلانس پشمی

گیلانس کنفی: برای برق دادن به فلز و جلا دادن به آن استفاده می شوند.

گیلانس هزارلا آبی: نوع بسیار خشنی از گیلانس می باشد و برای خط بری استیل کاربرد دارد.

گیلانس هزارلا زرد: از این گیلانس برای پرداخت کاری فلزات استفاده می کنند. سختی این نوع گیلاس در درجه متوسط قرار دارد.

گیلانس هزارلا سفید: این گیلانس نرم می باشد و برای پولیش نهایی استفاده می شود. گیلانس هزارلا قرمز: سختی گیلاس قرمز در حد متوسط می باشد و برای پرداخت فلزات نرم استفاده می شود.

گیلانس ترکیبی: این نوع گیلانس ترکیبی از نمونه های پیشین است.

واکس گیلانس
واکس گیلانس

4.    چسب نمد یا چسب مخصوص سنباده: این محصول یکی از مولفه های اصلی مواد پرداختکاری است. طرز استفاده این محصول به این شکل است که چسب نمد را رو ینمد می مالند و سپس پودر سمباده را روی نمد می ریزند تا به نمد بچسبد تا یک سمباده نمدی به دست آید که از آن می توان برای صیقل دادن فلزات و از بین بردن ضایعات از روی فلزات استفاده کرد.

5.    اسکاچ پرداختکاری: این محصول جنسی زبر دارد و از آن به جهت پرداخت فلز استفاده می شود.

6.    صابون پولیش: صابون پولیش یکی از مکمل های پرداخت کاری است که به شکل نمد و صابون پولیش و یا همراه با گیلانس مورد استفاده قرار می گیرد. این صابون ها در موقعیت های مختلف کاربرد دارند و از آن ها به جهت صیقل و جلا دادن قطعات فلزی استفاده می شود. این کالا در رنگ های مختلف ساخته می شود و هر صابون با رنگ خاص خود نمایانگر کاربرد خاص و ویژه است که برای دسته ای خاص از فلزات کاربردی است.

این محصول با توجه به عملکرد به دو دسته تقسیم می شود:

زیرکار: چرب تر و زیرتر، برای سطوحی که قبل از پولیش نهایی باید آماده سازی شوند.

روکار: پرداخت نهایی و جلا دادن به سطح کار.

آشنایی با رنگ های مختلف صابون پولیش و کاربرد آن ها:

صابون مشکی: زیر کار، قابل استفاده جهت خش برای، کمک به لایه برداری سطوح

صابون آبی: روکار، مناسب پولیش و جلا، قابل استفاده برای استیل، فولاد، آهن، چوب و…

صابون پولیش سبز: مناسب برای پولیش و جلا دادن. خاصیت خش بری صابون پولیش سبز از نمونه های آن بیشتر است. خاصیت جلادهی آن نیز از صابون آبی کمتر است.

صابون سفید: برای پرداخت و جلا دهی به سطوح سنگی مناسب است. برای انواع سنگ ها کاربرد دارد.

صابون زرد: این صابون برای پرداخت کاری روی کالاهای ظریف مانند انواع گوهر و جواهرات و طلا و پلاتین کاربرد دارد.

صابون صورتی: این رنگ مربوط به صابون پولیش آلومینیوم است که یکی از انواع صابون های صنعتی به شمار میرود. از صابون پولیش آلومینیوم برای براق کردن سطوح آلومینیومی استفاده میشود.

طریقه استفاده از صابون پولیش:

برای صیقل و جلا دادن به انواع سطوح، صابون پولیش به سطح فلز و یا نمد زده می شود و سپس پولیش یا پرداخت کاری با عملکرد بهتر انجام می گیرد.

اشتراک گذاری

شما هم می‌توانید در مورد مطلب نظر بدهید.

برای ثبت نظر، از طریق دکمه افزودن دیدگاه جدید اقدام نمایید.

مدیر سایت

1401-04-29

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

لطفا برای خرید انواع واکس پرداخت کاری،دستگاه پرداختکاری موشکی تک فاز،دستگاه پرداختکاری سه فاز،گیلانس پرداختکاری،چسب نمد،فرچه کنفی،غلتک و دیگر لوازم پرداختکاری با مشاورین ساب پولیش در تماس باشید.

رضا

1401-04-29

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام ممنون از واکس آبی استیل

جعفری

1401-04-29

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

صابون سبز که ارسال کردید اگر بیستا کارتن بخوام قیمت کمتر میزنید

ناشناس

1401-04-29

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام من از شرکت ***هستم بابت ارسال به موقع واکس هاتون

ننللتت

1401-07-28

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام
چطوری میشه صابون پولیش رو از بین شیارهای قطعات پاک کرد
ماده یا وسیله خاصی هست
تعداد ابزار بالاست

مدیر سایت

1401-08-02

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام وقت بخیر
در صورتی که شما به درستی و با اندازه کافی صابون پولیش رو بر روی گیلانس بگیرید نباید صابونی بر روی شیار های قطعات بماند ولی در صورتی هم که این اتفاق نیافتاد با فشار بیشتر گیلانس بر روی شیار ها میتونید مواد اضافه را پاک کنید.

امیرعلی اصغریان

1401-08-21

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام وقتتون بخیر. چه نمد و چه صابونی باید در سنگ های ابزاری و تزینی ساختمون بکاربرد/ممنون میشم راهنمایی کنید

امیرعلی اصغریان

1401-08-21

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام وقتتون بخیر.چه نمد و چه صابونی باید برای خش گیری و صیقل کردن ابزارهای سنگی و تزیینی ساختمون استفاده کرد.ممنون میشم راهنمایی کنید

مدیر سایت

1401-09-05

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام وقت شما هم بخیر
شما میتونید از نمد سفید یا همان کتان به انضمام واکس سفید سنگ ساب پولیش استفاده کنید

مهدی

1402-06-08

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام
برای پرداخت نهایی تیز کردن مغار فولادی کدام صابون مناسب تر است ؟

مهدی

1402-06-08

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام
برای پرداخت نهایی تیز کردن مغار فولادی کدام صابون مناسب تر است ؟

مدیر سایت

1402-06-11

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام وقت بخیر
شما میتونید از واکس سبز ساب پولیش استفاده کنید

مدیر سایت

1402-06-11

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام وقت بخیر
شما میتونید از واکس سبز ساب پولیش استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *